"POVIJEST ĆE PAMTITI NJEGOVU ULOGU": Zvaničnici Kantona Sarajevo uputili izraze saučešća povodom smrti Milana Bandića

U povodu smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, zvaničnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo uputili su izraze saučešća porodici, prijateljima i građanima Zagreba.

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2021  

  • 1

“U vremenu kada tužne vijesti sustižu jedna drugu i kada se opraštamo i ispraćamo iznenadno preminulu rodbinu, prijatelje i kolege, vijest o smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, primili smo sa nevjericom i tugom. Osoba iznimne životne energije, dugogodišnji prvi čovjek hrvatske prijestolnice i vizionar, nesporno je zaslužan što je Zagreb izrastao u modernu metropolu. Kao Hercegovac porijeklom, što je uvijek isticao i time se ponosio, ostao je snažno vezan za svoj rodni kraj. Vezan je bio i za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je sa ljubavlju posjećivao i koje ga je uvijek toplo dočekivalo.

Obilježio je hrvatsku politiku i razvoj Zagreba u teškom, poslijeratnom periodu. Njegovim odlaskom ostaje praznina za sve one koji se ga voljeli i cijenili, a povijest će obilježiti i pamtiti njegovo mjesto i ulogu u modernoj hrvatskoj državi. Izraze iskrenog saučešća upućujemo njegovoj porodici, prijateljima i građanima grada Zagreba”, stoji u saučešću zvaničnika i članova Skupštine i Vlade KS upućenom povodom smrti Milana Bandića.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...