ŠEŠELJ VAN SEBE: "Pusti mi još jednom govor Tita o Jasenovcu, unakazit ću i tebe i Tita"

- Pusti ga još jednom, ako ti je stalo do Tita, ali unakazit ću i tebe i Tita! - rekao je Šešelj Sarapi.

  • Regija

  • 28. Feb. 2021  01. Mar. 2021

  • 5

Voditelj Predrag Sarapa insistirao je u današnjem gostovanju osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja na TV Pink da lideru radikala pusti snimak govora Josipa Broza Tita o Jasenovcu iz 1961. godine

 - Pusti ga još jednom, ako ti je stalo do Tita, ali "unakazit ću" i tebe i Tita! - rekao je Šešelj Sarapi.

Ipak, emitovan je Titov snimak.

- Mi ne možemo vjerovati da su američki građani, narod koji je izgubio svoje sinove u borbi protiv fašističkih viteških armija u čije redove spadaju i Pavelićevi koljači mogu složiti da se na taj način i uopće u njihovoj sredini odaje počast ustaškim krvnicima koji su pobili na stotine hiljada Srba i hrvatskih rodoljuba. Gospodin, član Kongresa koji se zalaže za tu ustašku proslavu, bolje bi bilo da dođe ovdje kod nas i da obiđe samo jedno mjesto na kome je bio ustaški logor smrti, recimo Jasenovac i da neposredno od tamošnjeg naroda vidi i čuje šta su ustaše radile u vreme rata u ovoj našoj zemlji - rekao je Tito u Užicu 1961. godine.

 

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...