AMBIVALENTNI SLOVAK: "Lajčak u Srbiji daje iste izjave kao Vulin"

Savjet za zaštitu ljudskih prava i sloboda kaže da predstavnici EU, a prije svih Miroslav Lajčak i Josep Borrell, imaju pristrasan odnos prema Srbiji.

  • Regija

  • 01. Mar. 2021  01. Mar. 2021

  • 3

"Borrell otvoreno koketira sa snagama koje podržavaju promjenu granica i snažno se protivi nezavisnosti Kosova, dok Lajčak drugačije govori u Prištini, a čim pređe granicu između Kosova i Srbije, nije jasno da li govori Lajčak ili Aleksandar Vulin, jer imaju iste izjave.

Savjet za zaštitu ljudskih prava i sloboda traži da se predstavnik EU za dijalog između Kosova i Srbije Lajčak dočeka sa protestima na Kosovu nakon što se nije izvinio „zbog igre sa mapom na kojoj je Kosovo sastavni dio Srbije“.

"Albin Kurti, ali i oni drugi koji na kraju pristanu da se sastanu s istaknutim borcem protiv nezavisnosti Kosova, a bez da se distanciraju od njegove akcije i prljave igre sa mapama, bez javnog izvinjenja, rizikuju da postanu dio Lajčakovog scenarija. Ako ovo prođe tako lako, sigurno će od ovog političkog prevaranta stići i drugi računi koji se guraju pred planove Srbije, pod okriljem EU“, piše u reakciji, prenosi "Kosovo Online".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...