PRVO PRIORITETI: Višković i Šeranić dočekali kontingent od 20.000 doza vakcina

Premijer RS-a Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić dočekali su danas u Banjoj Luci drugi kontingent od 20.000 doza ruskih vakcina protiv koronavirusa “Sputnjik V”.

  • Vijesti

  • 01. Mar. 2021  01. Mar. 2021

  • 0

Vakcine su dopremljene u prostorije banjalučke kompanije “Krajina grup” nakon što su sinoć stigle na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”, prenosi Srna.

Po dobijanju odobrenja za upotrebu vakcine, planirano je da se nastavi sa provođenjem imunizacije protiv koronavirusa, a u skladu sa Planom vakcinacije u RS-u, kojim je predviđeno da prioritetno budu vakcinisani zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u ustanovama za smještaj starijih lica, stanovništvo starije životne dobi, osobe s hroničnim oboljenjima, kao i roditelji djece sa posebnim potrebama.

U narednom periodu očekuje se da RS-u budu isporučene i preostale naručene doze vakcina te da se provede imunizacija i zaštiti zdravlje stanovništva od zaraze koronavirusom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...