PUTIN ĆE DUGO ŽALITI ZBOG SVOJIH POSTUPAKA: Bidenova administracija PRIPREMA UVOĐENJE TEŠKIH SANKCIJA Rusiji

Američki mediji objavili su kako administracija Joea Bidena ove sedmice priprema uvođenje sankcija Rusiji zbog trovanja i hapšenja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

  • Svijet

  • 01. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

CNN je, pozivajući se na dvojicu neimenovanih američkih zvaničnika, objavio kako je Bidenova administracija u pripremi da ove sedmice uvede sankcije Rusiji zbog Navaljnog.

Zvaničnici su poručili da će sankcije biti objavljene ove sedmice u koordinaciji s Evropskom unijom (EU) te da će takav stav administracije Bidena igrati odlučujuću ulogu u politici SAD-a prema Rusiji.

Također su naveli da je moguće i poduzimanje koraka u vezi s ruskom intervencijom na američkim izborima i cyber napadom “Solarwinds” na američke službene institucije.

U Rusiji je u proteklih nekoliko sedmica organiziran niz protesta podrške Navaljnom.

Ruski opozicionar uhapšen je u Moskvi, po povratku iz Njemačke 17. januara, gdje je bio na liječenju zbog navodnog trovanja u Rusiji.

Ruske vlasti navode kako je Navaljni prekršio sudsku odluku iz 2014. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...