SITUACIJA U BiH JE KRAJNJE OZBILJNA: Preminulo 29 osoba, na koronu je pozitivno...

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.

  • Vijesti

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata na koronavirus pozitivno je još 727 osoba. Nažalost, u istom periodu preminulo je još 29 osoba.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su 1.822 uzorka, od kojih su 473 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 21 novi smrtni ishod.

Istovremeno, u posljednja 24 sata u manjem bh. entitetu izvršeno je testiranje 796 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 225 osoba.

Radi se o 113 muških i 112 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 154 srednje i 51 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 109 osoba je iz Banje Luke, 32 iz Bijeljine, 23 iz Trebinja, 14 iz Višegrada, 10 iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Teslića, po tri iz Kalinovika, Laktaša i Ljubinja, po dvije iz Bileće, Dervente, Doboja, Lopara i Donjeg Žabara i po jedna iz Vlasenice, Kotor-Varoši, Milića, Pala, Ribnika, Rudog, Srpca, Ugljevika, Čelinca i Bosanskog Šamca.

Također, u posljednja 24 sata prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, piše "Hayat".

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...