NEŠIĆ OPLEO PO BISERI TURKOVIĆ: "Vi ste svojim bezobrazlukom nedorasli hrabrosti heroja u bijelim mantilima, NANIJELI STE OGROMNU ŠTETU..."

"Najoštrije osuđujem pokušaj ministarke spoljnih poslova Bisere Turković da znak solidarnosti Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića politizuje na prizeman način", izjavio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

  • Mini market

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 7

"Gospođo Turković, u situaciji u kojoj Vama kao ministarki spoljnih poslova vakcine donira komšijska država, majka svim Srbima koji žive u BiH, pristojnost nalaže da zahvalite, a ako za to ne znate, da ono bar ćutite", ističe Nešić i dodaje:

"Šokiran sam Vašim nepoznavanjem činjenica o vakcini koja je danas donirana svim građanima Bosne i Hercegovine. Izjavili ste da je vakcina namijenjena građanima trećeg svijeta!

Osim što kao ministarka spoljnih poslova vrijeđate suverene države, Vi niste informisani da je vakcina koju je predsjednik Vučić donio, odobrena od strane Evropske agencije za lijekove, Svjetske zdravstvene organizacije, da se primjenjuje u Francuskoj, Kanadi, Novom Zelandu, Južnoj Koreji, a da se u Njemačkoj razmatra da je primaju i stariji od 65 godina."

Za naše medicinske radnike gest predsjednika Vučića, kaže Nešić, predstavlja spas.

"Vi ste svojim bezobrazlukom nedorasli hrabrosti heroja u bijelim mantilima, a ovom izjavom nanijeli ste ogormnu štetu ugledu Bosne i Hercegovine", naglasio je Nešić, piše TVBN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...