IZETBEGOVIĆ O VUČIĆEVIM VAKCINAMA: "Ja ovaj lijepi i simbolični gest vidim kao uzvratni na ono što je BiH uradila u Sandžaku"

Predsjedavajući ovog doma Izetbegović komentarisao je ovu situaciju, ali i vakcine koje je Srbija poklonila BiH.

  • Mini market

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 6

Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine nije prihvatio Prijedlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku, ali čini se da neće biti usvojen.

Predsjedavajući ovog doma Izetbegović komentarisao je ovu situaciju, ali i vakcine koje je Srbija poklonila BiH.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavama po hitnom postupku i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku trebalo je da omogući Bosni i Hercegovini jednostavniju nabavku vakcina.

Međutim, SNSD-ovi delegati u Domu naroda smatraju da je to moguće i bez donošenja izmjena zakona, piše "Hayat".

- Cilj je bilo relaksirati stvari tako da svi budu sigurni kad se upuste u te procedure nabavke, da neće odgovarati pred sudom jer su neke stvari radili - rekao je Izetbegović.

On dodaje kako je SNSD-ov potez pokušaj zaustavljanja olakšavanja nekih stvari kao što je nabavka vakcina.

- Treba jasnije precizirati te stvari – da se može skraćenim rokovima, da ste nadležni da to radite, da znate da nećete ući u zonu koja je protivzakonita - rekao je.

Predsjednik Srbije je danas u Sarajevo donio 10.000 vakcina "AstraZeneca" iz Indije koje su dovoljne za imunizaciju 5.000 osoba, na šta je Izetbegović dao svoj komentar, piše Klix.ba.

- Par hiljada vakcina neće nešto puno promijeniti, ali to jeste jedan gest gospodina Vučića. Svaki gest dobre volje je dobrodošao, nadam se da ćemo ići i u rješavanje težih pitanja - kazao je Izetbegović.

On dodaje kako je ovaj Vučićev čin, u suštini, uzvraćanje usluge.

- Ja ovaj lijep i simboličan gest vidim kao uzvratni gest na ono što je BiH uradila prije nekoliko mjeseci u Sandžaku, kada su naši ljekari otišli da pomognu - zaključio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...