TVRDIO DA SE SAMA POVRIJEDILA: Pijan krvnički šutirao ženu, a kad se onesvijestila, OBRIJAO JOJ GLAVU

Prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Andrija H. (39) iz Šida osuđen je na pet godina zatvora i obaveznu mjeru liječenja od alkohola zbog silovanja nevjenčane supruge I. J. M. (36) iz Baljevca na naročito svirep način.

  • Hronika

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 0

Utvrđeno je da je Andrija rukom razbio trokrilni prozor u stanu u kojem su tada živjeli, a zatim je komadom razbijenog stakla više puta posjekao po podlakticama obje ruke i zadao joj više udaraca po glavi i tijelu. Andrija, koji je te večeri bio u pripitom stanju, udarao je ženu i nogom po glavi, nakon čega se ona onesvijestila na nekoliko trenutaka, a kada je vidio da nije u stanju da mu pruži otpor, uzeo je mašinicu za šišanje i obrijao joj glavu. Nasilnik se ni tada nije zaustavio, već ju je oborio na krevet, spustio joj donji dio trenirke i silovao je, dok je nesretna žena vrištala, nemajući snage da mu pruži otpor, pišu "Novosti".

Tek sutradan, kada je prolazila pored kuće i ugledala razbijen prozor i kada je ugledala nesretnu ženu, Radojka Smuđa, koja je paru iznajmila stan, odmah je obavijestila policiju, koja je Andriju H. uhapsila.

Sudsko vijeće uzelo je vjerodostojnu izjavu oštećene, a odbacilo odbranu Andrije H., kako je tada rekao da se ona napila i sama se povrijedila, kao i da je njemu u tom pijanom stanju rekla da je ošiša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...