SKANDALOZNO I SRAMOTNO: Dok građani umiru, Gudeljević već deset dana ne odgovara COVAX-u i time sprečava nabavku vakcina!

Predsjedništvo BiH zatražilo je jučer da se što prije potpišu dokumenti za COVAX mehanizam. Naime, članovi Predsjedništva BiH su tokom jučerašnjeg razgovora s direktorom WHO-a Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom informisani da se u što hitnijem roku treba potpisati propratno pismo i sporazum o odšteti i odgovornosti između Bosne i Hercegovine i proizvođača, kao naknadno dodane obaveze.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2021  03. Mar. 2021

  • 3

Potpisivanje ovih dokumenata sada je na ministrici civilnih poslova Ankici Gudeljević (HDZ BiH). Sramotna je činjenica da je ministrici Gudeljević još 22. februara COVAX poslao Nacrt sporazuma o obeštećenju i odgovornosti, a da od potpisa nema ni 10 dana poslije niti ima naznaka kada bi se to moglo desiti.

Prema našim saznanjima, ministrica Gudeljević je, u namjeri da obezvrijedi državu BiH, nacrt poslala entitetskim nivoima. No, ni to je ne može poštedjeti odgovornosti što već 10 dana nema odgovora na zahtjev COVAX-a.

Ultimativna obaveza ministrice je da izađe i konačno kaže javnosti zašto je poslala sporazum nižim nivoima, do kada će građani i Svjetska zdravstvena organizacija čekati na njegovo potpisivanje i na isporuku vakcina koju je Svjetska zdravstvena organizacija obećala odmah nakon što se završi ova obaveza.

Isporuka vakcina i životi građana BiH sada zavise od potpisa HDZ-ove ministrice, čija je jedina taktika da ne odgovara na pozive medija i da se pravi da ne postoji.

Postavlja se pitanje zašto onda uopće obavlja funkciju koju obavlja.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...