NA POMOLU JE PREOKRET: Nije održano ročište Darku Elezu, oglasio se advokat Duško Tomić, tužilac Čampara će tražiti da ga vrate u Srbiju ako…

Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, trebalo je da se danas u devet sati pojavi pred Sudom BiH.

  • Društvo

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

Duško Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je za Srnu da je ročište o izjašnjenju o krivici njegovog klijenta, koje je bilo zakazano za jutros, odgođeno i da ni on nije obaviješten kada bi moglo da bude održano.

Tomić je rekao da mu je tužilac Tužilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni prijedlog i obrazloženje za određivanje pritvora.

On je istaknuo da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu "Lutka", ali da to, prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine, nije moguće.

- Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet 'Lutka', od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju - rekao je Čampara.

Tomić je demantovao informacije medija da je Elezu jučer pozlilo na aerodromu u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...