DUŠKO TOMIĆ NEĆE VIŠE BITI ELEZOV ADVOKAT: "Donio sam odluku da u tome više ne učestvujem..."

"Darko Elez će od sutra imati svog advokata, ja to neću biti", rekao je Tomić.

  • Društvo

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

Advokat Darka Eleza Duško Tomić došao je na danas zakazano ročište svom klijentu u Sudu BiH, ali ono nije održano s obzirom na to da Tužilaštvo BiH još nije zatražilo Elezov pritvor. Već sutra bi ovo ročište trebalo da bude održano, ali Tomić kaže kako on neće biti advokat osumnjičenog.

On naglašava da već danas prestaje biti advokat Darka Eleza zbog toga što nije uspio održati obećanje koje mu je dao, a to je da mu neće biti suđeno za predmet "Lutka", jer to nije moguće po osnovu bilateralnog sporazuma BiH i Srbije od 2015. godine. Sada Tomić ima drugačija saznanja o potencijalnom suđenju.

"Donio sam odluku da više u tome ne učestvujem, sinoć sam rekao Darku da sam u dilemama, ja sam izgubio povjerenje svog klijenta, jer sam mu rekao da mu neće biti suđeno za 'Lutku' i da ja to garantujem, garancija je propala. Darko Elez će od sutra imati svog advokata, ja to neću biti", rekao je Tomić.

On je danas došao na ročište za određenje pritvora, međutim ono nije održano. Prvo je bila informacija da će biti odgođeno do danas poslije podne, ali Tomić kaže da će ono biti tek sutra.

"Ni glavna tužiteljica ni predsjednik Suda BiH nisu tu, ostvario sam kontakt s njim, hoću da vidim šta to znači kad me sudija pozove na raspravu danas, a do sada još nema ni prijedloga za pritvor. Očigledno je dilema kod Tužilaštva šta i kako dalje napisati", rekao je on.

Kaže kako je tražio glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić kako bi od nje dobio odgovor zašto nema prijedloga za pritvor, ali da je nije mogao naći, piše Klix.ba.

"Htio sam s glavnom tužiteljicom razjasniti ovo što se desilo, dobio sam odgovor da nje nema ovdje, a da bez nje niko ne smije otvoriti usta. Rekao sam javno da bi bilo fer da podnese ostavku, jer je Tužilaštvo pretvorila u diktaturu u kojoj niko ne smije da pisne, a ona može da prekrši sve i najavi kad stiže avion s Darkom Elezom, to je katastrofa", rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...