ALARMANTNO STANJE U BiH; PALI SE CRVENI ALARM ZBOG KORONE: Danas smo blizu četverocifrene brojke...

Epidemiološki podaci za Brčko distrikt još nisu saopćeni, dok je nakon entitetskih presjeka potvrđeno 900 novih slučajeva zaraze i ukupno 25 smrtnih ishoda.

  • Vijesti

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 1

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 3.248 uzoraka, od kojih je 577 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosanskopodrinjskom.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 19 novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.752.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 962 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 323 оsоbe. U istom periodu preminulo je šest osoba, a što je jedna manje nego dan ranije. No, broj testiranih i novozaraženih je veći - dan ranije je saopćeno da su tеstirаna 922 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а kоrоnа je potvrđena kоd 310 оsоba. 

Do 12 sati u našoj zemlji je prijavljeno 900 novih slučajeva zaraze, što predstavlja novi crni rekord kada je riječ o novozaraženima u 2021. godini. U istom periodu registrovano je 25 novih smrtnih ishoda. Epidemiološki podaci za Brčko distrikt još nisu saopćeni.

Do sada je testirano ukupno 460.256 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 87.346 osoba, piše "Oslobođenje".

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 78.111 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljena su 232 pacijenta. Trenutno su aktivna 6.483 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...