OVO MU NIJE PRVI PUT; VUČIĆA I POLITIKU NAPUŠTA UDARNA PESNICA STRANKE: "Oprostite, ali druge zovite"

Đukanović dalje govori o tome kako želi što manje da se pojavljuje u medijima, osim ako se ne usaglasi sa strankom da je to potrebno.

  • Regija

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i udarna pesnica Srpske napredne stranke, po ko zna koji put, oprostio se od politike. Đuka u gotovo nihilističkoj kolumni kaže da je "sve manje zainteresovan za političke prilike i neprilike" i poziva novinare da ga "zaobiđu" što se tiče izjava i i gostovanja, piše Direktno.rs.

- Svim silama se trudim već duže da što manje nastupam u medijima. Ispada to ponekad glupo, jer kao neko ko je dugo bio u novinarstvu, znam šta je obaveza onoga ko ima neku funkciju ili je javna ličnost - započinje Đukanović svoju kolumnu za "Kurir" pod nazivom "Oprostite, ali druge zovite".

Đukanović dalje govori o tome kako želi što manje da se pojavljuje u medijima, osim ako se ne usaglasi sa strankom da je to potrebno.

Razlozi za takvu odluku su to što ga sve što se u medijima dešava ovih dana, "emotivno pogodilo i izpraznilo", gotovo dovelo do očaja.

Đukanović dalje opisuje svoju političku apatiju te se, poput depresivnog tinejdžera, žali da ne prati političke emisije, ne gleda televiziju pa se s pravom brinemo za stanje koje kao da je na ivici emotivnog rastrojstva.

- Elem, čemu ovo pisanije i koga uopšte interesuje šta ja radim? Normalno, nikog - nastavlja Đuka u stilu Vladislava Petkovića Disa i njegove "Nirvane".

Nakon kratke emotivne elaboracije svog političko-duhovnog stanja, Đukanović prelazi u iskazivanje emocija prema predsjedniku i stranci kojoj pripada.

- Volim Srpsku naprednu stanku, volim i cenim ono što Aleksandar Vučić čini, uvek sam tu da pomognem, na svakom mestu da nešto lepo kažem o stranci i politici Aleksandra Vučića, ali više od toga nisam sposoban - iskren je prema sebi i drugima poslanik SNS-a.

"Oproštajno pismo" završava molbom novinarima da ga ne zovu, da zovu druge, a njega da arhiviraju za rubriku "Kucajte na vrata zaboravljenih asova".

S obzirom na to da ovo nije prvi put da se Đuka oprašta od javnosti (svoje povlačenje je najavljivao nekoliko puta, a najsvježije je ono od prošlog ljeta), vjerujemo da je ovo samo jedna od njegovih faza pa da će uskoro opet biti dovoljno energičan da pjeva pjesme, pali baklje i napada svakog ko se usudi da mu dirne šefa.

I dok se Đuka oprašta od politke, mi mu preporučujemo stihove Petkovića Disa iz spomenute "Nirvane", jer poezija dušu liječi.

"Noćas su me pohodila mora, sva usahla, bez vala i pene, mrtav vetar duvao je s gora, trudio se svemir da pokrene."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...