IDEALNO ZA SVAKU PRILIKU: Napravite ove hljepčiće sa parmezanom, ali ne zaboravite...

...origano, za ukusna i mirisna peciva koja možete pripremiti za doručak ili mezu za goste.

  • Gastro

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

350 g brašna

150 ml mlijeka

70 g putera sobne temperature

2 jaja

½ kesice kvasca

1 kašika origana

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1 kesica parmezana

PRIPREMA:

1. Kvasac otopite u mlakom mlijeku i pustite da naraste.

2. Brašno pomiješajte sa soli, parmezanom, origanom pa dodajte mlijeko i kvasac.

3. Dodajte omekšali puter i jaja pa umijesite glatko tijesto.

4. Ostavite da naraste oko sat vremena.

5. Podijelite na 12 jednakih loptica i poredajte ih u namašćenu tepsiju.

6. Ostavite ih da narastu oko pola sata pa pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...