ČOVIĆ JAČA "SVOJE" MEDIJE: 220.000 KM od Vlade HNK za TV Herceg-Bosne

Podsjetimo, krajem prošle godine Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, primio je u službenu posjetu Slavicu Karačić, tada novoimenovanu direktoricu Radio-televizije Herceg-Bosne.

  • Društvo

  • 04. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 2

Vlada HNK usvojila je odluku u kojoj se odobrava izdvajanje 220.000 KM za Radioteleviziju Herceg-Bosne d.o.o Mostar.

Podsjetimo, krajem prošle godine Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, primio je u službeni posjet Slavicu Karačić, tada novoimenovanu ravnateljicu Radiotelevizije Herceg-Bosne.

Tom prilikom, Herceg je Karačić uputio i službenu čestitku na imenovanju te joj poželio uspješan rad na planu daljnjega razvoja RTV HB kao jednoga od vitalnih medija, osobito za hrvatski narod u BiH.

”Vlada HNŽ-a prepoznaje važnost medija čija zadaća nije samo informirati javnost, nego i poticati na dijalog, kao i pružati potporu demokratskom razvitku cjelokupne društvene zajednice. Radiotelevizija Herceg-Bosne ima, pak, i poglavito važnu ulogu u javnom prostoru BiH kao jedini javni televizijski medij koji program emitira na hrvatskom jeziku odnosno jeziku jednoga od tri konstitutivna i ravnopravna naroda u ovoj državi. Zato će Vlada HNŽ-a i sljedeće godine financijski pomoći rad RTV Herceg-Bosne u iznosu od 220.000 KM, kako smo to činili i prethodnih godina”, poručio je predsjednik Herceg.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...