ŠEŠELJ OPTUŽIO MINISTRA ODBRANE ZA ZAVJERU PROTIV VUČIĆA: „Treba ga gurnuti pod led!“

A svoje mišljenje, bez ijednog dokaza, Šešelj iznosi na televiziji s nacionalnom frekvencijom. Inače, jedan od najbližih saradnika vlasnika te televizije je, prema pisanju medija, nedavno privedeni ugostitelj Aleksandar Kajmaković.

  • Regija

  • 05. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 1

I dalje se ne zna ko je bio politička podrška klana Belivuka. Policija ispituje da li se pripremala likvidacija predsjednika države? A mediji i nekadašnji politički šefovi sadašnjih šefova, upiru prstom u jednog čoveka - ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, u sred afere, njegovo ćutanje odzvanja.

U javnosti se mjesecima šuškalo, štampani mediji nedeljama spekulišu, a provladini tabloidi crtaju siluetu misterioznog funkcionera Srpske napredne stranke koji je, kako navode, u zavjeri sa američkim službama spremao izdaju Vučića.

Nekadašnji Vučićev šef, Vojislav Šešelj za izdaju proziva aktuelnog ministra odbrane.

„Ma kakva nagađanja, zna se da je Stefanović otišao u Ameriku i vratio se sa CIA mišljenjem“, rekao je Šešelj.

A svoje mišljenje, bez ijednog dokaza, Šešelj iznosi na televiziji sa nacionalnom frekfencijom. Inače, jedan od najbližih saradnika vlasnika te televizije, prema pisanju medija, je nedavno privedeni ugostitelj Aleksandar Kajmaković.

Prema saznanjima tabloida, Kajmaković je policiji ispričao da je njegove lokale obezbeđivao Veljko Belivuk, a da je jedan restoran držao zajedno sa Slavišom Kokezom, Aleksandrom Papićem i baš Nebojšom Stefanovićem.

A šta raditi sa ministrom Stefanovićem? „Treba ga gurnuti pod led“ – opet predlaže Šešelj Vučiću, i to već naredno jutro, gostujući opet na istoj televiziji.

„On je jednom počeo da mu radi o glavi, njega ta misao neće napuštati dok mu ne dođe glave. Ja znam, vojska nije naivna, njega non stop nadgledaju dva oficira da nešto ne uradi štetno, treba ga se otarasiti ljudi, treba ga se otarasiti“, kazao je lider radikala.

I dok bi Šešelj da se Stefanovića otarasi, ministar odbrane obilazi sajmove naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, razgovara sa šeikom Mohamedom bin Zajedom. U Beogradu dočekuje kanadskog ambasadora ili se, povodom dana agencije sastaje sa direktorom Vojno-obaveštajne agencije Zoranom Stojkovićem.

Tabloidi o tim protokolarnim sastancima slabo izvještavaju, ali se živo sećaju kako je Stefanović povezivan i sa aferama oko trgovine oružja, prenosi N1.

Novinarka Vesna Mališić kaže da je sve oko Stefanovića podsjeća samo na veliku buku, s obrzirom na to da ni tužilaštvo, ni policija, a ni sam predsjednik Vučić još ne reaguju.

„Meni je zanimljivo da se u tabloidima piše i o Krušiku, ono zbog čega su nas satirali, da se Stefanović predstavi kao crni đavo unutar sistema, koji je zaboga zajedno sa Hrkalović radio sve što niko nije znao. Najzanimljivije mi je kao priča: Kokeza, ministar i Hrkalović su hteli – šta? – da preuzmu mesto predsednika i budu sve i svja u državi“, primećuje Mališić.

Podsjetimo, 2017. godine Nebojša Stefanović, postao je šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, naslijedivši na tom mjestu upravo Vučića. Tako se poslije sjednice Saveta za nacionalnu bezbjednost, održane u februaru, posle hapšenja klana Veljka Belivuka, samo on obratio novinarima.

Nova sjednica, zakazana je za subotu, 6. mart, posle svih medijskih natpisa o zavjeri protiv Vučića, ostaje pitanje, da li će se novinarima ponovo obratiti Stefanović ili će neko drugi novinarima govoriti o Stefanoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...