MNOGI SU OSTALI U ČUDU: Jusuf Nurkić objašnjavao Amerikancu zašto muslimani poste u ramazanu pa otkrio šta će on učiniti...

Bh. košarkaš poznat je po tome što na sjajan način promovira Bosnu i Hercegovinu širom svijeta, ali često i islam kao religiju.

  • Sport

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 2

Tako je sinoć Nurkić jednom od fanova iz SAD-a objašnjavao zbog čega muslimani poste mjesec ramazan te je poručio da će on to raditi bez obzira na utakmice koje će igrati sa Portlandom.

"Mi muslimani postimo kao čin ibadeta ili obožavanja, to je prilika da se približimo Bogu i na neki način da postanemo suosjećajniji prema onima kojima je to potrebno. Post se, također, gleda kao način da se naučite strpljenju i prekinete loše navike", poručio je Nurkić.

Mnogi su bili u čudu kada je on otkrio da će postiti mjesec ramazan bez obzira na to što će u NBA ligi skoro svaku noć imati utakmicu, ali je dao do znanja mnogima da to nije prvi put da to radi u svom životu i da mu post ne pravi nikakav problem na utakmicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...