VUČIĆ PONOVO PUCA ĆORCIMA: Najavio da će objaviti jezive snimke o zvjerstvima Veljka Belivuka, četvrtak prošao, Aleksandar se nije oglasio…

Iako je predsjednik proteklih dana pompezno najavljivao da će javnost u četvrtak vidjeti sva zvjerstva Belivukove grupe, do toga ipak nije došlo.

  • Regija

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će objaviti jezive snimke i informacije o zvjerstvima nedavno uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka. Najavljeni četvrtak je prošao, ali se predsjednik nije oglasio, pa se postavlja pitanje da li je najava o zvjerstvima osumnjičenih za najteža krivična djela poput ubistva i otmica bila samo još jedna predstava u nizu, s obzirom da od predsjednika još uvijek kako piše Nova,rs nisu dobili ni odgovore koje je gromoglasno najavljivao: ko je ubica pjevačice Jelene Marjanović, koji su tragovi u slučaju riešavanja likvidacije advokata Miše Ognjanovića, ni ko su ubice Olivera Ivanovića.

Iako je predsjednik proteklih dana pompezno najavljivao da će javnost u četvrtak vidjeti sva zvjerstva Belivukove grupe, do toga ipak nije došlo. Spekulisano se da će gledaoci kraj malih ekrana imati priliku da vide odsjecanja glava, ali i igranje fudbala istim. Jasno je da bi time bila ugrožena sama istraga koja se vodi protiv Belivukove grupe, međutim, to nije sprečilo predsjednika da zvjerstva ipak najavi.

“Blag izraz sam iskoristio kada sam najavio da će ljudi biti šokirani. Moraćemo unapred da kažemo da svi sklone decu, zbog toga što će da vide i čuju. Videćete ko se sve zaklinjao na vernost ubicama, na koji način i šta su sve imali od njih”, rekao je Vučić.

Ipak, četvrtak je prošao, javnost ipak ništa nije vidjela.

Ne treba zanemariti činjenicu da ovo nije prvi put da predsjednik ima pompezne najave vezane za slučajeve koji se nalaze pod budnim okom javnosti. Tako je predsjednik Vučić svojevremeno najavljivao i da će ubica pjevačice Jelene Marjanović biti uhapšen, međutim, to nismo dočekali.

“Ono što mogu da kažem je da će ubica biti uhapšen u narednih 48 sati”, rekao je Vučić tog aprila 2016. godine.

Suprug ubijene pjevačice Zoran Marjanović, kome se tek sudi za zločin, priveden je godinu dana kasnije. Postavlja se i pitanje da li je Vučić mislio na Marjanovića ili je, pak, svojim tadašnjim najavama samo pokušao da skrene pažnju sa nekih bitnih tema za građane Srbije.

“Imamo ime, čekamo materijalne dokaze”

Sa druge strane, Vučić se svojevremeno bavio i slučajem ubistva političara Olivera Ivanovića, koji je likvidiran 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik države je jula 2019., odnosno nekoliko mjeseci od zločina, izjavio da službe imaju ime ubice Ivanovića.

“Mislimo da imamo ime ubice, izvršioca. Albanci ga nemaju, pojma nemaju (…) Mi se trudimo da dođemo do materijalnih dokaza i da izađemo u javnost. To što su mislili da će da neko u Beogradu to da zataškava, to neće uspeti”, rekao je on tada.

Ipak, prošli su mjeseci, godine, da bi januara 2021. javnost čula još jednu najavu.

“Kompletnu sliku onih koji bi imali motiv i koji bi bili umešani u takav jeziv zločin naše službe, ne od juče, već nekoliko meseci imaju”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, zbog ubistva Ivanovića već se sudi kriminalnoj grupi, a interesantno je i da je upravo Vučić, jedno od lica koje se sumnjiči da je organizovao pomenutu grupu, Milana Radoičića, pravdao u medijima govoreći da sa zločinom nema veze.

Ubistvo Miše Ognjanovića

Zločin koji je, takođe, uznemirio javnost jeste ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je likvidiran nedaleko od svog stana na Novom Beogradu, jula 2018. godine.

Samo dan kasnije Ognjanović je rekao da postoje neki tragovi, međutim, Srbija ni tri godine kasnije nema nikave informacije o zločinu, piše Nova.rs.

„Mislim da određene tragove imamo, imamo više tragova nego u slučaju ubistva kuma gospodina Bojovića, koje je za nas vrlo teško. Ne mogu da kažem da je ubistvo rešeno, ali imamo nekakvih tragovo”, rekao je Vučić.

Ipak, nekoliko godina kasnije imamo situaciju – nema osumnjičenih, nema uhapšenih, a nadležni organi ističu da je istraga u toku.

“Kompletni idioti” bez posljedica

Moramo da pomenemo i da, ni dan danas, građani Srbije ne znaju ko su “kompletni idioti”, koji su rušili objekte u Hercegovačkoj ulici.

Slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni nakon pet godine nije zvanično rasvetljen, a više osoba, koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016., maskirane fantomaka, bagerima sravnile sa zemljom sve što se nalazilo na putu izgradnje megalomanskog projekta “Beograd na vodi “, do danas nisu identifikovane.

Pa tako istrage protiv “fantoma”, koji su u sred noći, kršeći sve zakone, upali na ovaj prostor, rušili, tukli i vezivali ljude, nema. Pomenuta lica je predsjednik Vučić najpre oslovio “kompletnim idiotima”, da bi nedugo nakon toga izjavio i da je nesumnjivo da su organi gradske vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje objekata u Savamali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...