“PRIJETE MI SILOVANJEM I VRIJEĐAJU ME NA RAZNE NAČINE”: Nedavno je upozorila novinarka Nidžara Ahmetašević, koja je hapšena i ranije...

"Više od 25 godina pišem o ljudskim pravima. Sve to vrijeme, manje-više, trpim razne pritiske", napisala je nedavno Ahmetašević.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 7

Nidžara Ahmetašević, bh. novinarka, književnica i aktivistica na polju ljudskih prava, uhapšena je danas u sarajevskom naselju Grbavica.

Ova vijest je, podsjećamo, potvrđena za "Oslobođenje" iz Operativnog centra MUP-a KS, ali više detalja o njenom hapšenju nismo dobili.

Poznato je da je Ahmetašević i ranije često privođena i saslušavana od policije, posebno zbog svog angažmana i ukazivanja na nehuman tretman prema migrantima od strane policijskih službenika.

- Više od 25 godina pišem o ljudskim pravima. Sve to vrijeme, manje-više, trpim razne pritiske. Najčešće mi prijete silovanjem i vrijeđaju me na razne načine (odavno sam svjesna da sam i vrlo zanimljiva policiji i raznim drugima koji prate sve što napišem i kažem, sve, znači i moje privatne kontakte putem društvenih mreža). No, nekako sam mislila da je to dio posla koji volim i koji sam izabrala. Ali, nije i ne smije biti. Ukazivati na kršenje ljudskih prava smatram obavezom. Moj posao je da informišem javnost o onom što se dešava. No, čini se da to nije dobro raditi u BiH. Ne mislim prestati. Samo se nadam da će mi se još ljudi pridružiti - napisala je nedavno Ahmetašević, piše "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...