U TEŠKOM SU STANJU: Ova zemlja EU ima najveću smrtnost od koronavirusa, pacijente šalju u...

Prema poljskom dužnosniku, pacijenti koje su prebacili Bratislava i Prag su u “teškom stanju i trebaju im respiratori”. 

  • Svijet

  • 07. Mar. 2021  

  • 0

Prvi slovački pacijenti oboljeli od COVID-a 19 primljeni su u susjednoj Poljskoj, a druge očekuju u Njemačkoj, kako bi pomogli toj zemlji koja ima najvišu smrtnost od COVID-a 19 u svijetu, prenosi Hina pozivajući se na AFP.

“Tri pacijenta se sada nalaze u Poljskoj. Vjerovatno će ih još stići”, rekao je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska na televiziji Polsat News.

Poljska i Njemačka su do sada ponudile po deset kreveta slovačkim pacijentima, navela je Bratislava. 

Poljska također čeka znak čeških vlasti kako bi primila prvog pacijenta iz te zemlje, dodao je Waldemar Kraska.

Pacijenti su u teškom stanju i trebaju im respiratori

Prema poljskom dužnosniku, pacijenti koje su prebacili Bratislava i Prag su u “teškom stanju i trebaju im respiratori”. 

Slovačka, članica EU-a s 5,4 miliona stanovnika ima prosječno 24,09 umrlih na 100.000 stanovnika posljednjih 14 dana, što je najviša stopa smrtnosti u svijetu. Slijedi susjedna Češka sa stopom od 22,52 umrlih na 100.000 stanovnika, prema podacima agencije France presse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...