SVE JE BILA DOBRO IZREŽIRANA PREDSTAVA ZA JAVNOST: Vučić će uskoro morati priznati Kosovo!?

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, je rekao da će srpska strana insistirati „glasnije i jasnije“ nego do sada na sprovođenju Briselskog sporazuma u potpunosti i na formiranju Zajednice srpskih opština.

  • Regija

  • 07. Mar. 2021  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da bude nastavljen početkom maja, ali da se od Srbije "na cijeloj zapadnoj hemisferi" očekuje da prihvati nezavisnost Kosova.

-Želim samo da kažem da ćemo mi štiti nacionalne interese i čuvati ono što neodgovornom politikom prethodnih godina nije izgubljeno, rekao je Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

On je rekao da će srpska strana insistirati „glasnije i jasnije“ nego do sada na sprovođenju Briselskog sporazuma u potpunosti i na formiranju Zajednice srpskih opština.

Najavio je da će biti donijete određene mjere kojima bi trebalo da bude poboljšan položaj ljudi prije svega u Kosovskom Pomoravlju, centralnom Kosovu i metohijskim mjestima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...