VELIKO SLAVLJE U KATALONIJI: Barcelona slavi novog predsjednika, ali i novog Messija, pogledajte ga na djelu

Barcelona je nekoliko mjeseci bila bez predsjednika nakon što je Josep Maria Bartomeu podnio ostavku. Prvobitno su izbori trebali biti održani 24. januara, ali su zbog pandemije odgođeni za 7. mart.

  • Sport

  • 08. Mar. 2021  

  • 0

Navijači katalonskog kluba su mogli birati između Joana Laporte, Victora Fonta i Tonija Freixe, a na kraju je ubjedljivo slavio Laporta koji je dobio čak oko 58% glasova. Nakon što je postalo jasno da Laporta sigurno slavi Font i Freixa su napravili odličan potez i došli u Laportin štab da mu čestitaju na pobjedi.

Joan Laporta izabran za predsjednika Barcelone!

Laporta će se tako vratiti na funkciju predsjednika Barcelone koju je s dosta uspjeha obavljao od 2003. do ljeta 2010. godine. Tada je napravio pravi remont u klubu i Barcelona je imala fantastične rezultate.

No, nije to jedina vijest koja je obradovala navijače Barcelone.

Naime, fudbaleri Barcelone B jučer su na svom terenu pobijedili Llagosteru sa 4:2, a u centru pažnje ponovo se našao mladi Alex Collado.

Barca B igra u trećem rangu španskog fudbala i ove sezone cilj je povratak u Segundu gdje bi ekipa sigurno imala dosta jače utakmica za sticanje iskustva.

Ovaj fudbaler ima 21 godinu i svi smatraju da zaslužuje šansu i u prvom timu. Sinoć je ponovo postigao maestralan pogodak i poslao jasnu poruku treneru Ronaldu Koemanu da može računati na njega.

U Španiji ga već porede s Messijem iz mladih dana.

Pogledajte i zašto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...