RAT UŽIVO: Husi ispalili dronove i rakete na Saudijsku Arabiju, tvrde da su oborili i avion...

Jemenski pobunjenički pokret Husi ispalio je jučer 14 bespilotnih letjelica i osam balističkih projektila na objekte naftne kompanije “Saudi Aramco” i na vojne ciljeve u saudijskim gradovima Damam, Asir i Džazan, izjavio je vojni portparol te grupe.

  • Hronika

  • 08. Mar. 2021  

  • 2

Saudijska koalicija je ranije jučer izvršila vazdušne napade na glavni grad Jemena Sanu tvrdeći da je oborila više naoružanih dronova koje su pobunjenici Husi poslali na ciljeve u Saudijskoj Arabiji.Ni “Aramco” ni saudijske vlasti nisu potvrdili ovu informaciju, prenosi Reuters.

Husi su takođe saopštili kako su oborili izviđački avion saudijske ratne avijacije.

Portparol Husa rekao je da je u pitanju avion marke “Karayell” turske proizvodnje, piše Reuters, prenosi Tanjug.

Britanska agencija javila je ranije danas da je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom izvršila zračne napade na glavni grad Jemena Sanu tvrdeći da je oborila više naoružanih dronova koje su pobunjenici Husi poslali na ciljeve u Saudijskoj Arabiji.

Dronovi poslati na ‘civilne ciljeve’

U izvještaju saudijskih državnih medija se navodi da su dronovi poslati na “civilne ciljeve”, ali se ne navode tačne lokacije, a iz američkog konzulata u Džedi, saudijskom gradu na obali Crvenog mora, saopšteno je da postoje sumnje o napadima i detonacijama nadomak Džede i Khamis Mushaita, prenio je Reuters.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom je saopštila da je operacija u Jemenu izvedena u skladu sa međunarodnim pravom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...