DOSTA JE BILO: “Premijer i Vlada KS da se hitno počnu baviti pandemijom ili da podnesu ostavke”

Povodom, nažalost, rekordnih brojeva zaraženih i umrlih uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19, pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo zdravstva KS i Krizni štab KS da se hitno i bez trenutka odlaganja počnu baviti pandemijom na ispravan način, u protivnom će doći do katastrofe i potpunog sloma zdravstvenog sistema u Sarajevu, naveli su iz KO SDA Sarajevo.

  • Mini market

  • 08. Mar. 2021  

  • 0

“Upozoravamo javnost da se od početka ove Vlade i skupštinske većine NIP, Naša stranka i SDP bave isključivo smjenama i imenovanjima svojih kadrova u javna preduzeća i ministarstva, gašenjem i spajanjem ministarstava i uhljebljenjem svojih kadrova. Napominjemo da su prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab, a na štetu medicinske struke i zdravlja građana u Kantonu Sarajevo. Danas, nažalost, gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja”, navode iz KO SDA.

“Pozivamo premijera Fortu, ministra zdravstva Vranića i cijelu Vladu KS da se već danas počnu baviti suzbijanjem pandemije i širenjem zdravstvenih kapaciteta ili da hitno podnesu ostavke i prepuste svoja mjesta ekspertima i ljudima iz struke. Pozivamo njihovog šefa, Elmedina Konakovića, da i sam od svoje vlade traži da odstupe jer građani kantona Sarajevo, zdravstveni radnici i zdravstveni sistem u KS nemaju više ni dan luksuza da budu taoci njihovog neznanja, beskorisnog populizma i političkog mešetarenja”, poručuju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...