STRAH I TREPET U MADRIDU: Otkrivena moguća pojačanja Laporte, Barca bi od ljeta mogla biti NEZAUSTAVLJIVA

Joan Laporta jučer je izabran za predsjednika Barcelone i već najavljuje velike stvari. Obećao je u predizbornoj kampanji da će zadržati Lionela Messija i klubu vratiti stari izgubljeni sjaj, ali i ne samo to, već da će dovesti neka velika pojačanja.

  • Sport

  • 08. Mar. 2021  

  • 1

Španski mediji već su objavili koje igrače planira da dovede na ljeto i ako uspije, bit će to zaista paklen tim.

Kako je objavila Marca, Laporta želi da uz pomoć Lionela Messija dovede Sergija Aguera, kojem ističe ugovor s Manchester Cityjem.

Drugi cilj je David Alaba, još jedan igrač koji će biti slobodan na kraju sezone. Za Alabu se otimaju velikani jer je on već najavio odlazak iz Munchena, a Barca se uz Real Madrid smatra jednim od najvećih favorita za njegovo dovođenje.

Također, pošto bi ti igrači došli besplatno, vjeruje se da će Barca također imati određena novčana sredstva za barem jedno zvučno pojačanje i navodno će meta biti sjajni Erling Haaland, kojeg opet ludo želi i Real, pa ćemo gledati razne 'bitke' između dva španska velikana, odnosno Laporte i Florentina Pezera kao dva najuspješnija predsjednika u evropskom nogometu.

Ovome dodajmo da je već dogovoren dolazak defanzivca Erica Garcije iz Manchester Cityja, a također da će biti doveden i jedan igrač u veznom redu. Želja Ronalda Koemana bio je Wijnaldum kojem ističe ugovor s Liverpoolom, pa vidjet ćemoda li će na Camp Nou stići još jedan Nizozemac.

Jordi Cruyff, sin legendarnog Johana, postaće novi sportski direktor i on će imati jako bitnu ulogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...