REISU-L-ULEMA KAVAZOVIĆ UPUTIO PISMO SAUČEŠĆA: "Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet..."

Povodom smrti kuvajtskog ambasadora u BiH, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.

  • Vijesti

  • 08. Mar. 2021  

  • 4

„Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji nj.e. Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije.

Rahmetli ambasador dr. Abdulaziz al-Sharrah je, sve od kako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između naše dvije zemlje i dva naroda. Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata.

Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom“, navodi se u pismu reisu-l-uleme Kavazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...