JEZIVE PRIJETNJE PROFESORU ADNANU ČIRGIĆU: Nakon što je procurio snimak koji je šokirao Crnu Goru, podignute krivične prijave

Dodaje i da je po prekidanju veze, počeo dobijati poruke s istoga broja, a nakon upozorenja da prestane s uvredama i prijetnjama, uslijedile su poruke u nešto blažem tonu.

  • Mini market

  • 09. Mar. 2021  

  • 0

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik podnio je Upravi policije Crne Gore prijavu zbog prijetnje, koje je, kako navodi, telefonskim putem primio od izvjesnog Marka Zečevića koji je naveo i da je po zanimanju navodno novinar.

Poslušajte dio razgovora u kojem je prijećeno dekanu FCJK:

-Danas, 8. marta 2021. godine, malo prije 18 sati, imao sam poziv s nepoznatoga broja. Zvao je muškarac koji se predstavio kao novinar i kad se uvjerio da je dobio pravi broj, počeo je s uvredama i prijetnjama da sam Turčin, poturica, džukela, da prestanem da zavađam pravoslavni narod u CG... Nakon toga predstavio se kao Marko Zečević. Jedan dio razgovora snimio sam, a nakon toga prekinuo vezu - naveo je Čirgić u prijavi.

Dodaje i da je po prekidanju veze, počeo dobijati poruke s istoga broja, a nakon upozorenja da prestane s uvredama i prijetnjama, uslijedile su poruke u nešto blažem tonu.

-Napominjem da se ovo desilo nakon današnjega protestnog skupa na Cetinju i izjave eksperta za kulturu Dragana Koprivice i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u kojem sam nazvan uličarom, huliganom te izgrednikom koji je naveo građane na napad na zgradu bivšega Ministarstva kulture. Imajući ukupan kontekst u kojem živim i djelim, poziv i prijetnje sam shvatio i doživio ozbiljno zbog čega osjećam ugroženost i strah po sebe i svoj život, kao i za život i integritet moje porodice - istakao je Čirgić.

Na Cetinju je, podsjećamo, danas organizovano protestno okupljanje profesora i saradnika Fakulteta za crnogorski jezik i književnost zbog toga što Vlada CG, odnosno resorno ministarstvo nije od prošle godine uplatilo nijednu ratu za tu ustanovu - uprkos zakonskoj obavezi privremenog finansiranja.

Oni su šetnju organizovali do Ministarstva kulture.

Na protestu su govorili Boban Batrićević i Adnan Čirgić.

Studenti su nosili transparente sa napisima “Što ste na nas digli Rajku”, “Dritane sloboda misli se ne može uhapsiti”, “Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke, sporta i etničkog čišćenja”...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...