OŠTRA REAKCIJA "NAŠE STRANKE" NA KRITIKE: “Neka nam pojasni Sebija Izetbegović je li se javnosti obratila kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA..."

Kao političarka, morala bi znati da do "zatvaranja" ne bi ni došlo da je državna vlast koju predvodi njena stranka građanima omogućila vakcine, kažu oni.

  • Mini market

  • 09. Mar. 2021  09. Mar. 2021

  • 13

Kantonalni odbor Naše stranke Sarajevo smatra da do zatvaranja u glavnom gradu ne bi došlo da su državna i federalna vlast, koje predvodi SDA, nabavili vakcine.

"Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu jučer je kritikovala premijera Kantona Sarajevo zbog mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata preko vikenda", navodi se na početku te slijedi odgovor Kantonalnog odbora Naše stranke u Sarajevu, piše Klix.

Neka nam pojasni Sebija Izetbegović je li se javnosti obratila kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kažu oni, te pitaju kako da znaju da li brine za zdravlje građana ili za svoju partiju, a na njihovu štetu.

"Da se gospođa Izetbegović više bavila poslom direktorice, a manje zloupotrebom tog posla u političke svrhe, odavno bi infektivna klinika bila puštena u funkciju, imali bismo izolatorij na Građevinskom fakultetu a ne u nepovrat potrošenih nekoliko stotina hiljada KM. Umjesto zdravljem građana, Sebija Izetbegović je u jeku pandemije odlučila da se bavi političkom kampanjom. Građani Sarajeva pamte da je upravo Sebija Izetbegović prisustvovala skupu SDA na Ilidži na kojem su prekršene sve epidemiološke mjere", smatraju oni.

Kao političarka, morala bi znati da do "zatvaranja" ne bi ni došlo da je državna vlast koju predvodi njena stranka građanima omogućila vakcine, kažu oni.

"Pa makar i one za 'siromašne zemlje', koje je, prema tvrdnjama ministrice iz SDA, Vijeće ministara BiH moglo lako nabaviti, ali iz nepoznatih razloga nije", zaključili su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...