DOGOVORILI VUČIĆ I DODIK: Zajedničko pisanje udžbenika jezika, geografije i istorije...

Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvijek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet BiH.

  • Politika

  • 09. Mar. 2021  

  • 8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Srbije i RS. 

Tokom susreta u Beogradu dvojica sagovornika su ocijenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.

Na sastanku je dogovoreno da Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtjev Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Riječ je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije BiH koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod, pišu Vijesti.ba.

Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvijek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je posebno zahvalio Srbiji za vakcine koje je donirala Republici Srpskoj i BiH.

Vučić i Dodik su razgovarali i o značaju predstojećih posjeta dvojice sagovornika Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Turskoj, kao i značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...