NOVA ATRAKCIJA GIGANTA IZ ČEŠKE: Stiže potpuno nova Škoda Octavia, ali samo za odabrano tržište

Očigledno će se ova limuzina koristiti za prijevoz uglednika iz sfere ekonomije i politike pa to objašnjava povećani međuosovinski razmak i još više prostora straga.

  • Auto

  • 10. Mar. 2021  

  • 0

Kao da europska Octavia nije dovoljna, Kinezi će dobiti Octaviju Pro, koja ima produženi međuosovinski razmak za 44 milimetra te je duža za 64 milimetra.

alt

Drugih većih razlika u odnosu na europsku verziju nema – što se dizajna tiče. Kinezi će naručivati Octaviju sa samo jednim motorom – 1,4-litrenim turbobenzincem sa 150 KS i automatskim mjenjačem sa sedam brzina.

alt

Dizajn interijera isti je kao i na europskoj verziji. Očigledno će se ova limuzina koristiti za prijevoz uglednika iz sfere ekonomije i politike pa to objašnjava povećani međuosovinski razmak i još više prostora straga.

Ovakvi potezi ne iznenađuju jer i BMW ima produženu seriju 3 za kinesko tržište.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...