DETALJI VIŠESATNE DRAME NA JAHORINI: Kamera otkrila baku i unuku, šetnja šumom pretvorila se u noćnu moru…

Baka i unuka, koje su na Jahorinu stigle na odmor, u ponedjeljak poslijepodne odlučile su da se prošetaju kroz prirodu, ali su se izgubile u gustoj šumi.

  • Hronika

  • 10. Mar. 2021  

  • 0

Ljubinka Požarev (56) iz Srbije i njena troipogodišnja unuka nakon višesatnog lutanja šumom na obroncima Jahorine pronađene su žive i zdrave zahvaljujući efikasnoj potrazi Gorske službe spašavanja "Jahorina", policajaca iz Istočnog Sarajeva i radnika Šumskog gazdinstva "Treskavica".

Baka i unuka, koje su na Jahorinu stigle na odmor, u ponedjeljak poslijepodne odlučile su da se prošetaju kroz prirodu, ali su se izgubile u gustoj šumi. Satima su lutale nepristupačnim predjelima po ciči zimi, kada ih je snimila kamera postavljena da prati divljač u Kasindolskoj rijeci, koja je desetak kilometara udaljena od Olimpijskog centra "Jahorina".

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo istakli su da je nestanak državljanki Srbije, koje su odsjele u apartmanskom smještaju na Jahorini, prijavljen oko 21 sat.

- Nakon višečasovne potrage oko 23 časa pronađene su u stabilnom psihofizičkom stanju - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović i dodala da policija zahvaljuje pripadnicima ŠG Treskavica i Gorskoj službi spašavanja na saradnji u ovoj potrazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...