VUČIĆEV OBRAČUN SA NEISTOMIŠLJENICIMA; DOJČINOVIĆ: "Država targetira "KRIK". VUČIĆ NAM SE SVETI zbog pitanja o Novaku Nediću"

On je ocijenio da napadi na KRIK nikada nisu bili "brutalni kao sada", i dodao da je KRIK o ekipi Veljka Belivuka i njenim vezama s vlastima pisao od 2016. godine, "a sada odjedanput pokušavaju da prikažu da mi u stvari radimo sa kriminalcima".

  • Regija

  • 10. Mar. 2021  

  • 0

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović izjavio je danas da taj medij "targetira država i da su napadi tabloida ugrozili bezbjednost njihovih novinara".

Ne postoji mnogo toga što možemo da uradimo pod ovim okolnostima u ovoj državi, jer nas upravo država targetira i stavlja u tu situaciju - rekao je Dojčinović za televiziju N1.

Dojčinović je, povodom toga što je više provladinih tabloida objavilo danas na naslovnim stranama da osumnjičeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk sarađuje sa portalom KRIK, da je to njegov "privatni medij", s kojim ima "tajni dil", rekao "da je ova situacija opasnija od ranijih napada, jer novinare povezuju sa kriminalnom grupom koja je u otvorenom mafijaškom ratu".

- Mislim da je poprilično neverovatno da su to uradili i naravno da se osećam nebeznedno, a mislim i cela redakcija - kazao je Dojčinović.

On je ocijenio da napadi na KRIK nikada nisu bili "brutalni kao sada", i dodao da je KRIK o ekipi Veljka Belivuka i njenim vezama s vlastima pisao od 2016. godine, "a sada odjedanput pokušavaju da prikažu da mi u stvari radimo sa kriminalcima".

- Mislim da je razlog potpuno jasan, mi smo razotkrili dosta veza koje ta grupa ima u vlasti i oni sad pokušavaju da izvrnu to naglavačke - rekao je Dojčinović.

Dodao je da je novinarka KRIK-a u subotu, na konferenciji za medije na kojoj su objavljene slike ljudi stradalih u mafijaškom ratu, postavila pitanje da li je od istrage zaštićen generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, koji je dovođen u vezu sa dešavanjima u Partizanu.

- Tu se predsednik (Aleksandar Vučić) jako iznervirao i u tom trenutku smo osetili da će verovatno na neki način da nam se sveti. Ali ovo je preterano - rekao je Dojčinović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...