FILIPOVIĆ NA RUBU SUZA PRIČAO O BIJEGU IZ RATNOG SARAJEVA: „Nas sedmero je bilo u Fići, majka mi je zašivala…“

Filipović je i imao jedan emotivan trenutak te je bio na rubu suza kada se prisjetio izlaska iz ratnog Sarajeva. 

  • Regija

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 4

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović gostovao je u Pressingu N1 televizije. Filipović je govorio o kritikama protukandidata da je on HDZ-ov alibi kandidat te kazao da nije tako i da je stranka vodila razgovor s više kandidata, a s njime prvi puta u ljeto 2020. godine. Kazao je da je prihvaćanje kandidature bio logičan smjer.

- Sve ozbiljnije stranke vode razgovore s više kandidata. Ako sam 4 godine bio u skupštini itekako sam upoznat sa svim problemima s kojima se bore naši građani - kazao je.

Na pitanje je li HDZ ipak prekasno istaknuo vlastitog kandidata, Filipović je kazao da misli da je to sasvim dovoljno vremena "jer nekome i četiri godine kampanje ne znači ništa za konačan rezultat”. Dodao je i da će ga neki nazivati alibi kandidatom i kada postane gradonačelnik.

HDZ-ovu saradnju s Milanom Bandićem odbio je nazvati koalicijom. Kazao je da su s njime imali projektnu suradnju te je nabrojao nekoliko situacija kada mu je HDZ u Zagrebu rekao ne.

Filipović je i imao jedan emotivan trenutak te je bio na rubu suza kada se prisjetio izlaska iz ratnog Sarajeva. 

- Ostao mi je zabilježen izlazak iz Sarajeva kad nas je sedmero u Fići otišlo prema Kiseljaku. Sjećam se kako mi je mama zašivala neke novce ako nas razdvoje, to su uspomene na Sarajevo - kazao je Filipović za N1

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...