GOVEDARICA RAZOTKRIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Dodik gura Čubrilovića u još veći ambis, on i njegovi sljedbenici čine sve da OHR..."

- Ova vlast u Republici Srpskoj, ali ništa nije bolje ni u drugom dijelu BiH, sklona je da se igra nacionalnim osjećanjima i stvaranju nacionalne iluzije za narod, kazao je član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica komentarišući posebnu sjednicu NSRS-a, koja je održana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o radu visokog predstavniku i potrebi zatvaranja OHR-a u BiH.

  • Politika

  • 11. Mar. 2021  

  • 2

Govedarica je u programu N1 rekao da u urušenom sistemu kao što je to u Republici Srpskoj nije za očekivati da se bave najznačajnijim temama za građane.

On je rekao da je slično i u drugom dijelu BiH.

-Upravo ovako ponašaće se vlast, Dodik i njegovi sljedbenici, ako želimo da OHR ostane u BiH - kazao je Govedarica, dodajući da će posljedica svega ovog biti destabilizacija BiH.

"Kada dobijemo odgovore na ovo što je danas radila Narodna skupština sa drugih strana dobićemo uzavrelu situaciju u koju ni jedan ozbiljan investitor neće doći ovdje s kapitalom", kazao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, Dodik i njegovi sljedbenici rade sve, ne da ode OHR, nego da ostane u BiH.

"Ovo je još jedan korak dalje od stranih direktnih investicija. Recimo Srbija je prošle godine ostvarila četiri milijarde  investicija, dok smo mi imali nekoliko desetina miliona evra", rekao je Govedarica i naveo da se „nerealno predstavljamo da smo neki faktor koji će lako da se obračuna sa OHR-om“.

"Ono što je najtragičnije ne znam koliko puta treba da se dogodi Srbima ovakva sjednica skupštine i da se sve završi za dva tri dana tako što zaboravimo šta smo to zaključili", kazao je Govedarica, navodeći da je takvih slučajeva bilo da se donesu zaključci i da ih ne poštuju predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

On je to ilustrovao i sa zaključcima oko Ustavnog suda BiH oko učešća stranih sudija u radu tog suda koji se ne poštuju.

"To pokazuje da je to besmisleno i da je to sve jedna farsa za narod koga je sve manje u ovoj zemlji i koji teško živi", kazao je Govedarica.

Upitan da li će ovim predsjednik NSRS-a biti bliže sankcijama s obzirom na ultimatum, koji ima od visokog predstavnika zbog povelja haškim optuženicima, Govedarica je rekao da ima osjećaj da "Dodik gura Čubrilovića u još veći ambis".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...