OVO PAS S MASLOM NE BI POJEO: Dragan Čović sam sebi javno daje podršku i izražava zadovoljstvo sopstvenim stavovima!

Saopćenjem za javnost oglasio se Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 11. Mar. 2021  

  • 9

-Politički razgovori Posebnog predstavnika SAD-a za Zapadni Balkan Matthewa Palmera s političkim dužnosnicima još jedanput su potvrdili koliko aktualni politički razgovori oko promjena Izbornog zakona BiH usmjeravaju europsku budućnost BiH.

Izražavamo zadovoljstvo i upućujemo snažnu potporu u svim diplomatskim aktivnostima Posebnom predstavniku SAD-a gdinu. Palmeru čiji su stavovi komplementarni s politikom HNS-a i legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda u postizanju dogovora oko Izbornog zakona BiH.

Rješavanjem diskriminatornih odredbi Izbornog zakona BiH stvaramo preduvjete održivog rješenja i nužne stabilnosti u kontekstu pristupanja Europskoj uniji.

Razgovor predsjednika HNS-a dr. Dragana Čovića i gosp. Palmera ulijeva nadu da će i druge odgovorne politike izbaciti radikalni unitaristički narativ iz svog javnog diskursa kao retrogradan pokušaj dominacije jednog naroda.

Ključne sudske odluke u predmetima "Sejdić & Finci" i "Ljubić" sprječavaju dominaciju i jačaju temeljne konstitucionalne odrednice Ustava BiH - konstitutivnost tri naroda i legitimno predstavljanje uz omogućavanje svim stanovnicima BiH da se kandidiraju i mogu biti birani - navodi se u saopćenju HNS-a.

I ništa ne bi bilo sporno u ovom saopćenju da iza HNS-a, baš kao i iza HDZ-a BiH ne stoji glavnom i bradom Dragan Čović. Tako smo doživjeli da pročitamo kako Dragan Čović sam sebi javno daje podršku i izražava zadovoljstvo sopstvenim stavovima, koji su, pak, identični stavovima posebnog izaslanika SAD-a za Balkan Matthewa Palmera, a koji u konačnici vode Bosnu i Hercegovinu ka europskim i euroatlantskim integracijama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...