PRIČA DOBILA NASTAVAK: Meghan reagirala nakon napada voditelja koji je zbog nje dao otkaz

Morgan ne odustaje od svojih tvrdnji da ne vjeruje onome što je Meghan Markle govorila u intervjuu i to je ponovio i u srijedu, braneći se pravom na slobodu govora.

  • Show

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 0

Meghan, vojvotkinja od Sussexa, prigovorila je britanskoj televizijskoj kući ITV zbog riječi njezinog sada bivšeg voditelja Piersa Morgana da ne vjeruje onome što je izgovorila u nedavnom intervjuu, smatrajući da će takve izjave štetno utjecati na osobe s mentalnim problemima, prenio je CNN.

ITV je u utorak objavio da će Morgan napustiti program "Good Morning Britain", koji je do tada vodio, nakon što je javno izrazio sumnju u istinitost njezinih tvrdnji u nedavnom intervjuu s Oprom Winfrey da je razmišljala o samoubistvu.

"Nakon razgovora s ITV-om, Piers Morgan zaključio je da je vrijeme da napusti Good Morning Britain", objavila je kompanija navodeći da je prihvatila tu odluku kojoj nema što dodati.
Prema saznanjima CNN-a, prigovor Meghan Markle odnosio se na utjecaj Morganovih komentara na druge, odnosno na to kako bi mogao umanjiti ozbiljnost mentalnog zdravlja. 

Morganove ocjene njezinog intervjua izazvale su snažne reakcije u britanskoj javnosti i osude britanske zaklade za mentalno zdravlje Mind.

Britansko vijeće za elektronske medije Ofcom primilo je više od 41.000 prigovora zbog te emisije ITV-a i pokrenulo istragu zbog eventualnog nanošenja štete.

Morgan ne odustaje od svojih tvrdnji da ne vjeruje onome što je Meghan Markle govorila u intervjuu i to je ponovio i u srijedu, braneći se pravom na slobodu govora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...