DIREKTOR IFIMES-a: "Miloradu Dodiku je najbolje da ode. To je JEDINI NAČIN za njega DA SE SPASI"

Mali lokalni diktator je, dodaje Bećirović, umislio da može manipulira svijetom zbog trenutne situacije uzrokovanom pandemijom COVID-19 i zbog negativne zaostavštine Trumpa u globalnom svijetu.

  • Mini market

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 4

Narodna skupština RS-a usvojila je jučer u Banoj Luci zaključke u vezi sa ocjenom rada visokog predstavnika, primjenom Aneksa 10 Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

Usvojena je i informacija o primjeni Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Među zaključcima je i onaj koji govori o mogućnosti "mirnog razlaza".

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, doc. dr. Zijad Bećirović, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentira posljednje poteze predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

"Donald Trump nije priznao izborni poraz u SAD i šta se desilo. Predsjednik najjače sile je smatrao da treba sjediti i vladati još četiri godine, ali je morao otići i pored napada na američki Kongres. Miloradu Dodiku je najbolje da ode u političku penziju svojom voljom. To je jedini način za njega da se spasi, ako već pričamo o spašavanju, jer će SAD dogovoriti sa Ruskom Federacijom pitanje BiH", ističe Bećirović.

Mali lokalni diktator je, dodaje Bećirović, umislio da može manipulira svijetom zbog trenutne situacije uzrokovanom pandemijom COVID-19 i zbog negativne zaostavštine Trumpa u globalnom svijetu.

"Poziva se na podršku Rusije, a jedino ga još podržavaju članovi njegove porodice. On će jedino biti zapamćen po tome što je bio na američkoj 'crnoj listi' i što se bavio švercom visokotarifne robe u toku rata u BiH. Međunarodna zajednica će mu dati posljednju šansu da 'mirno' ode u političku penziju, sve drugo će biti šteta za srpski narod u cjelini. Što je on duže na vlasti proporcionalno je veća šteta za srpski narod", istakao je.

Ostatak teksta na Radiosarajevo.ba

Piše: Faruk Vele

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...