NEOČEKIVANI RASPLET DOGAĐAJA: Smrt Milana Bandića postaje predmet za Tužilaštvo, šta se dešavalo te kobne noći u Zagrebu!?

Državno odvjetništvo Repulike Hrvatske, potvrdilo je da kreću postupati po kaznenoj prijavi koju je danas DORH-u predao Stjepan Perko, stručnjak za zaštitu ličnih podataka, zbog okolnosti Bandićeve smrti.

  • Regija

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 1

U DORH-u su odgovorili da će predmet ustupiti nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

- Državno odvjetništvo Republike Hrvatske će, vezano za kaznenu prijavu koju navodite u svom upitu, a o kojoj je podnositelj kaznene prijave sam danas obavijestio javnost, postupiti sukladno zakonskim odredbama, kao i sa svakom drugom kaznenom prijavom: ustupiti ju nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu radi poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, stoji u odgovoru DORH-a.

Šta će sada DORH?

- DORH je dužan ispitati sve navode iz kaznene prijave, a ako utvrde da postoji osnovana sumnja da je počinjeno neko kazneno djelo u ovom slučaju, onda su dužni početi izvoditi izvide, kazao je advokat.

Podsjetimo, Perko je kaznenu prijavu predao nakon što je zagrebački portal " Index" jučer objavio kako policija u ovom trenutku nema zakonske osnove da bi provodila određene provjere oko okolnosti Bandićeve smrti.

Tada je dobro upućeni izvor rekao da bi policija to jedino mogla u slučaju da netko podigne kaznenu prijavu protiv osoba za koje se smatra da su bile s Bandićem u trenu kad je doživio srčani udar.

Upravo je to Perko danas i učinio podigavši kaznenu prijavu protiv Bandićeve bliske saradnice Natalije Price te njegovih prijatelja Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića i još jedne nepoznate osobe zbog nerazjašnjenih okolnosti vezanih uz smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je umro od srčanog udara, no još uvijek nije jasno gdje i ko je s njim bio u tom trenutku.

Hrvatski mediji su ovih dana objavljivali članke u kojima je istaknuto da su okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dalje nerazjašnjene.

Pitanja na koja i dalje nema odgovora

U noći u kojoj je umro prvo se pojavila informacija da je umro u svom stanu u Bužanovoj, onda se krenula širiti verzija po kojoj je umro kod prijatelja Sergija Ivanovića na Vrhovcu, da bi potom, prema medijskim saznjanjima, Hitna došla po Bandića na adresu gdje živi njegova bliska saradnica Natalija Prica, koja je udaljena pet minuta hoda od kuće Sergija Ivanovića.

Iako su Bandićevi prijatelji tvrdili da su pozvali Hitnu, mediji su sazali da su zvali direktno direktora zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića te da je on odmah nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći. Zašto nije direktno pozvana Hitna, nego je poziv išao prema direktoru Hitne, s kim je zapravo Bandić proveo zadnje sate, je li Hitna mogla doći prije i pružiti Bandiću pomoć na vrijeme - sve su to pitanja na koja i dalje nema preciznih odgovora, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...