HELSINŠKI ODBOR NAKON IZJAVA MARIĆA: "Negiranje zločina nad Bošnjacima tokom agresije je NASTAVAK RATNE PROPAGANDA koja je je imala za cilj dehumanizaciju žrtava i…"

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a podnosioci prijave su bivši logoraši Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac.

  • Društvo

  • 12. Mar. 2021  12. Mar. 2021

  • 2

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji zahtjeva od Vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije da reaguje povodom izjava urednika Televizije Happy Milomira Marića i režisera Predraga Antonijevića o logorima u okolini Prijedora.

Podsjećamo, Marić je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na TV Happy nedavno izgovorio da je od izbijanja rata u Bosni i otkrivanja logora u okolini Prijedora cjelokupna svjetska propaganda htjela da dokaže da su se pojavili nacisti novog doba i da su to Srbi, a Antonijević uzvratio: "Tako je". Za "čovjeka iza žice" sa čuvene fotografije britanskih novinara iz 1992. godine, Antonijević je rekao da je "mršav jer boluje od tuberkuloze", na šta je Marić odgovorio da su ga "izveli, nahranili i onda vodili po cirkusima".

- To je bio sabirni logor da se sklone, da ih neko ne ubije. Oni su njega poslije nahranili, odveli su onog mršavog, prikazivali su ga u cirkusu u Evropi. Eto, to je njihova propaganda, rekao je Marić, piše Oslobođenje.

Nakon spornih izjava, prijedorski logoraši su podnijeli prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije, voditelja Milomira Marića i reditelja Predraga Antonijevića zbog izjava o logorašima i logorima u Prijedoru.

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a podnosioci prijave su bivši logoraši Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...