UVAŽENA ŽALBA ODBRANE: Elezu se neće suditi za predmet "Lutka" i ugrožavanje bezbjednosti

Elez je iz Srbije izručen BiH, a zatim mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

  • Hronika

  • 12. Mar. 2021  

  • 1

Apelaciono vijeće Suda BiH uvažilo je žalbu odbrane Darka Eleza, čime je odlučeno da mu neće biti suđeno za predmet "Lutka" i ugrožavanje bezbjednosti, potvrdio je Srni Elezov advokat Senad Kreho.

Kreho je pojasnio da se, osim za predmet "Lutka", prema ovoj odluci, neće suditi ni za ugrožavanje bezbjednosti policijskog načelnika iz Istočnog Sarajeva Branimira Šehovca.

- To znači da je prihvaćeno da nema suđenja Darku Elezu za djela iz člana 153 o ugrožavanju sigurnosti. Sud je to utvrdio i vratio formalnopravno sudiji, a sigurno će opet biti određen pritvor, rekao je Kreho.

On je naveo da je Apelaciono vijeće ukinulo rješenje i vratilo predmet sudiji koji je određivao pritvor, piše Oslobođenje.

Početkom marta, Elez je iz Srbije izručen BiH, a zatim mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...