VUČIĆ ŽELI POMOĆI REGIONU: Srbija će GRADITI FABRIKU za proizvodnju vakcine PROTIV KORONE

On je kazao da će se razgovarati o mjestu izgradnje, dodajući da je u opticaiju pet placeva, od kojih je, između ostalih, jedan na Pančevačkom putu, drugi na autoputu prema aerodromu, jedan prema Lazarevcu.

  • Regija

  • 13. Mar. 2021  14. Mar. 2021

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u ponedjeljak biti održan prvi radni sastanak po pitanju fabrike za vakcine protiv korona virusa.

On je, u izjavi TV Pink, kazao da će se razgovarati o mjestu izgradnje, dodajući da je u opticaiju pet placeva, od kojih je, između ostalih, jedan na Pančevačkom putu, drugi na autoputu prema aerodromu, jedan prema Lazarevcu.

– Pogledaćemo da vidimo logistiku i spremimo se da za manje od mjesec dana gradimo fabiku – podvukao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da će time Srbija biti još snažnija i omogućiti komšijama da imaju dobre vakcine.

Vučić je istakao da će to biti srbojanska vakcina, jer će, nakon, najprije pakovanja, biti pravljena i tečnost poslije izvjesnog vremena.

– Moćićemo da se pohvalimo da je to srpska vakcina – naglasio je on, dodajući da će tom poslu biti obučavani domaći stručnjaci, prenosi Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...