DIREKTOR OPĆE BOLNICE PORUČUJE: "Koliko god da je teška situacija, mi ćemo izdržati. POTREBNO NAM JE MEDICINSKIH SESTARA"

Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na Skupštini KS govori o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

  • Društvo

  • 15. Mar. 2021  

  • 0

Nermin Granov, sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kazao je kako KCUS više nikog ne može da primi, osim u slučaju da neko bude otpušten. 

- Očekujemo da će više biti pacijenati, bojimo se da ćemo imati smrtnost veću za 20 posto, istakao je on. 

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" kazao je da im je potrebno medicnskih sestara. 

- Oko 12 pacijenata je na intezivnoj njezi. Koliko god da je teška situacija, mi ćemo izdržati. Panika šteti zdravlju. Usko sarađujemo sa kolegama sa KCUS-a i kolegama iz Domova zdravlja. Od kolega iz Kliničkog centra Tuzla rekli su nam da su spremni da preuzmu pacijente. Dvorane nisu rješenje. Potrebno nam je dovoljan broj kiseoničkih mjesta. Vjerujem da će ovaj grad izaći iz ovakve situacije, kazao je Gavrankapetanović, piše Oslobođenje.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...