GDJE JE ČOVIĆ STAO, RADONČIĆ NASTAVIO: Mirsad Kacila (SBB) napustio sastanak ad hoc tima za nabavku vakcina!

Danas u 13 sati počeo je sastanak ad hoc tima na kojem su se trebale hitno razmotriti naknadno dostavljene ponude i donijeti odluke o daljnjem postupanju, odnosno izabrati kompanije koje će nabaviti vakcine za FBiH.

  • Mini market

  • 15. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 12

Međutim, prema informacija koje je objavio portal "Istraga.ba", Mirsad Kacila, član Saveza za bolju budućnost, napustio je sastanak Ad hoc tima na kojem je bio prisutan i premijer Fadil Novalić.

Svoju odluku da napusti sastanak potvrdio je u razgovoru za "Avaz".

"Insistiralo se na nečemu što nema osnove. Nisu se stekli uslovi za dalji rad u procesu nabavke vakcina i ja nisam želio biti dio te priče, a moje kolege iz Tima, naravno, imaju pravo na to i neka nastave raditi onako kako misle da trebaju. Meni je, zaista, impozantna neprofesionalnost onih koji trebaju biti vođe i onih koji trebaju upravljati sistemom, a koji se u zadnjih pola godine ponašaju kao da ne postoje", kazao je Kacila.

Međutim, kako se vidi iz razgovora objavljenog u Avazu, Kacila nije ponudio nikakav precizan odgovor zašto je napustio sastanak, niti šta je bilo sporno u toku samog sastanka.

Ovakvu odluku člana SBB-a nemoguće je posmatrati izvan konteksta reakcija koje su dolazile od predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, koji posljednjih nekoliko dana koristi svu raspoloživu medijsku artiljeriju u vidu portala "Avaz" i "Raport" za miniranje procesa nabavke vakcina za Federaciju BiH. 

Tako je Radončić prije samo nekoliko dana optužio Novalića da se želi sakriti iza Ad Hoc tima za kojeg član njegove stranke Mirsad Kacila danas tvrdi da je "svojom ulogom u samo dva dana uradio jako puno posla i to mnogo više nego je sama Vlada FBiH uradila u zadnjih pola godine".

Sve ovo uslijedilo je nakon što je 3 dana nabavku vakcina opstruirao član HDZ-a i direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar. 

Mnogo puta smo svjedočili koordiniranim akcijama Dragana Čovića i Fahrudina Radončića na štetu građana ove zemlje. Ne treba se iznenaditi ako se ona ponavlja i sada. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...