SJAJNE VIJESTI IZ SARAJEVA: Jedina bh. aviokompanija nastavlja letove, traže kabinsko osoblje, otvara se 30 radnih mjesta

Podsjetimo, aviokompanija ima iza sebe težak period, jer je tokom pandemije bila suočena s velikim finansijskim gubicima.

  • Ekonomija

  • 16. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 1

"FlyBosnia" je raspisala oglas za prijem kabinskog osoblja. Kako se navodi u oglasu, otvoreno je 30 radnih mjesta.

- "FlyBosnia" d.o.o.  je aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu koja putnicima pruža sigurno i modernizirano putovanje i ugodno iskustvo. Nudimo brzu povezanost ljudi, mjesta, poslovnih partnera i kultura iz regije Jugoistočne Evrope i zemalja Vijeću za zaljevsku saradnju (GCC), poštujući najviše zdravstvene standarde. U isto vrijeme, naša je obaveza promovirati bh. turizam i ekonomiju na SEE i GCC tržišta - navodi aviokompanija.

U skladu s trenutnim poslovnim planovima, raspisali su oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na poziciju kabinsko osoblje (stjuardesa/stjuard), kojim se traži 30 izvršilaca.

Podsjetimo, aviokompanija ima iza sebe težak period, jer je tokom pandemije bila suočena s velikim finansijskim gubicima.

Prošle godine je otpustila veliki broj radnika i vratila jedini preostali avion koji je imala u svojoj floti. U međuvremenu je zbog neplaćanja i sarajevski aerodrom raskinuo ugovor s ovom kompanijom.

No, kompanija je najavila kako će 2021. godine obnoviti letove iznajmljivanjem tri aviona.

Ove ljetne sezone, "FlyBosnia" će, prema najavama, izvesti veći broj čarter-letova između Sarajeva i Turske. Naime, dvije najveće turističke agencije u zemlji "Fibula" i "Centrotours" potpisale su sporazum s ovom kompanijom, koja će letove obavljati u njihovo ime.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...