ODLUKA JE PALA: Zlatan Ibrahimović prelomio, jedan od najboljih napadača svijeta ponovo oblači dres...

Švedski napadač postigao je u aktuelnoj sezoni italijanskog prvenstva 14 pogodaka u isto toliko utakmica za Milan.

  • Sport

  • 16. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 0

Zlatan Ibrahimović se vraća u švedsku nogometnu reprezentaciju.

Prema pisanju novinskih agencija i švedskih medija, službena potvrda ove vijest stići će u popodnevnim satima, kada selektor Janne Anderson izdiktira popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu bi se trebalo naći i ime 39-godišnjeg Milanovog napadača.

Ibrahimović je prvi put zaigrao za Švedsku 2001., a od reprezentacije se oprostio 2016., nakon Europskog prvenstva. Bio je u sukobu sa švedskim selektorom, ali sve je izglađeno nakon razgovora dvojice na koji je Andersson stigao u Milano.

Švedski rekorder po broju pogodaka za nacionalnu momčad (62 u 116 utakmica) u aktuelnoj sezoni italijanskog prvenstva postigao je 14 pogodaka u isto toliko utakmica za Milan.

Švedska predstojeće kvalifikacije za SP otvara dvjema utakmicama krajem mjeseca, susretima protiv Gruzije i Kosova, a u grupi B igrat će još protiv Španije i Grčke. Na junskom Europskom prvenstvu smještena je u grupu E, u kojoj su još Španija, Poljska i Slovačka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...