KAKVU IGRU IGRA DOKTOR KACILA?: Jučer otišao sa sastanka Ad hoc tima. Danas se vratio samo da sve minira U DOGOVORU S RADONČIĆEM pa ponovo napustio!

Ovo je već drugi sastanak u dva dana koji SBB-ov Mirsad Kacila napušta. Prema svemu sudeći, ovo je još jedna epizoda u zakulisnoj igri koju već izvjesno vrijeme igra njegov nadređeni, lider SBB-a Fahrudin Radončić.

  • Mini market

  • 16. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 5

Doktor Mirsad Kacila (SBB) koji je dio ad hoc tima za nabavku vakcina, na današnjem sastanku je, prema informacijama portala „Istraga.ba“ predložio da se donošenje odluke o izboru kompanije koja će nabavljati vakcine odgodi za petak (19. mart).

Ipak, nezadovoljan tokom sastanka, doktor Kacila je odlučio da i današnji sastanak napusti prije kraja, piše portal "Istraga.ba". Uprkos tome, sjednica "Ad hoc tima" je nastavljena. Jedna kompanija (Med Impex) je dostavila potpunu dokumentaciju. Bosnalijek, Krajinagroup i MGM Farm zatražili su dodatno vrijeme za dostavljanje dokumentacije, dok je  Tuzlafarm odustao od ponude.

 Ovo je već drugi sastanak u dva dana koji SBB-ov Mirsad Kacila napušta. Prema svemu sudeći, ovo je još jedna epizoda u zakulisnoj igri koju već izvjesno vrijeme igra njegov nadređeni, lider SBB-a Fahrudin Radončić. Kao što je poznato, doktor Mirsad Kacila je jučer protestno napustio sastanak „Ad hoc tima“, a zatim preko medija „Avaz“ i „Raport“ osuo paljbu prema svojim kolegama u timu i premijeru Fadilu Novaliću, pritom ne navodeći konkretne razloge napuštanja sjednice.

No, očigledno je u toku današnjeg dana došlo do promjene strategije njegovog nadređenog, pa se Kacila vratio u tim. Kako sada stvari stoje, sa očiglednom namjerom da minira cijeli proces nabavke vakcina. Otuda i prijedlog da se donošenje odluke odgodi do petka u situaciji u kojoj je brzina donošenja odluka od neprocijenjive vrijednosti.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...