KOMŠIĆ U ISTANBULU: "Trgovinska razmjena BiH i Turske dosegla 650 miliona, ZACRTAN JE NOVI CILJ..."

Cilj sastanka je unapređenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Turske i povećanje ulaganja u našu zemlju.

  • Ekonomija

  • 17. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 5

U Istanbulu se trenutno održava sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s Odborom za inostrane ekonomske odnose Turske (DEIK), koji čine predstavnici najvećih turskih kompanija, piše Klix.ba.

Cilj sastanka je unapređenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Turske i povećanje ulaganja u našu zemlju.

Kako je član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio u uvodnom govoru, trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Republike Turske dostigla je iznos od 650 miliona dolara.

"Dostigli smo značajan cilj u ekonomskoj suradnji naše dvije zemlje, ali nismo zadovoljni, i jučer smo razgovarali sa predsjednikom Erdoganom o tome. Zacrtan je novi cilj, milijarda dolara vrijednosti trgovinske razmjene između naše dvije zemlje", kazao je on.

"Da bismo to ostvarili, trebat će nam i vaše aktivnije učešće", dodao je, "a mi ćemo vama, predstavnicima velikih turskih kompanija, biti na raspolaganju da vam olakšamo poslovanje i investiranje u Bosni i Hercegovini."

"To je prilika i za vašu i za bh. ekonomiju da rastu zajedno. To je sada naš zajednički cilj za naredni period", kazao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...