STRAŠNE VIJESTI I IZ HRVATSKE: Od virusa preminula 12-godišnja djevojčica, imala je…

...multiple komorbiditete iz kardiološkog spektra.

  • Regija

  • 17. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 0

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.445 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.490.

Među njima je 889 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. Preminulo je 12 osoba. Nacionalni štab danas održava konferenciju za medije.

Najmlađa preminula osoba je 12-godišnja djevojčica, koja je imala multiple komorbiditete iz kardiološkog spektra, rečeno je na presici štaba, prenosi "Hayat".

- Tek smo primili informaciju o tom tužnom događaju, da je dijete rođeno 2009. preminulo od Covida, kao i da se radilo o teškom kardiološkom komorbiditetu. Ostale podatke još nemamo – rekao je Capak.

Po četrnaestodnevnoj incidenciji, Hrvatska je na sedmom mjestu u Europskoj uniji, rekao je Krunoslav Capak, dodavši da je u Hrvatskoj incidencija najviša u primorskim dijelovima zemlje.

Objasnio je da je u ovoj sedmici zabilježen porast od 46 posto u odnosu na prošlu sedmicu.

- Više od 50 posto uzoraka koje smo obradili je britanski soj, te varijante se brže šire – rekao je Capak, dodavši da je manje od 30 posto ljudi odbilo vakcinisanje vakcinom "AstraZenece".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...