PROF. GAVRANKAPETANOVIĆ ODGOVORIO NA DOPIS KCUS-a: "Primat ćemo pacijente, otvorit ćemo sve što bude trebalo!"

Trenutno je u Općoj bolnici na liječenju 160 Covid-pacijenata, a ukupan broj kreveta u ovoj zdravstvenoj ustanovi je oko 400, računajući i izolatorij kapaciteta od 44 kreveta, koji je otvoren prije skoro tri mjeseca. 

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 1

Za borbu protiv Covid 19 Općoj bolnici je Zavod zdravstvenog osiguranja KS uplatio milion KM, dok je KCUS dobio 13 miliona KM od Vlade FBiH i milion od ZZO KS.

Direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović regirao je na dopis direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i šefova disciplina i klinika koji su obavijestili Skupštinu KS, Vladu KS, te resornog ministra Harisa Vranića da više ne mogu primati pacijente i širiti kapacitete za smještaj Covid pacijenata.

Profesor Gavrankapetanović je za Patriju kazao da će Opća bolnica zbrinjavati pacijente i da će otvoriti sve što bude trebalo. 

Trenutno je u Općoj bolnici na liječenju 160 Covid pacijenata, a ukupan broj kreveta u ovoj zdravstvenoj ustanovi je oko 400 računajući i izolatorij koji je otvoren prije skoro tri mjeseca kapaciteta 44 kreveta. 

Za borbu protiv Covid 19 Općoj bolnici je Zavod zdravstvenog osiguranja KS uplatio milion KM, dok je KCUS dobio 13 miliona KM od Vlade FBiH i milion od ZZO KS. Prema informacijama Patrije KCUS na raspolaganju ima još 9,5 miliona KM neutrošenih sredstava za borbu protiv pandemije. 

Prije izvjesnog vremena direktorica KCUS-a tražila je na jednoj sastanku da se Opća bolnica pretvori u Covid bolnicu. KCUS prema inspekcijskom nadzoru FUZIP-a ima 1.524 raspoloživa kreveta, a trenutno je zbog Covida zauzeto oko 600 kreveta. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...